top of page

IB Programı ve CCSS


international baccalaureate ve CCSS

Uluslararası Bakalorya/Iinternational Baccalaureate (IB) programı, titiz akademik müfredatı ve çok yönlü bireyler yetiştirmeye verdiği önem nedeniyle uzun süredir dünya çapında popülerliğe sahip. Öte yandan son yıllarda, IB okullarının Common Core State Standards/Ortak Temel Eyalet Standartlarını (CCSS) benimsemesi ve müfredatlarını hem CCSS hem de IB standartlarıyla uyumlu hale getirmesi yönünde artan bir eğilim var.


Peki nedir CCSS? CCSS, ülke genelinde federal boyutta tutarlı bir dizi akademik standart sağlamak amacıyla Amerika Birleşik Devletleri'nde geliştirilmiş bir müfredat standardı. Bu standartlar, öğrencilerin İngilizce dil yetkinlikleri ve matematikte her sınıf düzeyinde neleri bilmesi ve yapabilmesi gerektiğini özetliyor ve eğitimcilere yol göstericilik sağlıyor.


Okullar, müfredatlarını hem CCSS hem de IB standartlarıyla uyumlu hale getirerek, öğrencileri hem ölçümlenebilir boyutta hem de uluslararası bağlamda başarıya hazırlayan çok yönlü bir eğitim sağlamayı hedefliyor. Bu yaklaşım aynı zamanda öğrencilerin kendi ülkelerinin akademik beklentilerini karşılarken küresel bir bakış açısına da maruz kalmalarını sağlamaya yardımcı oluyor.


IB okullarının CCSS'yi benimseme ve IB standartlarına uyum sağlama eğilimi sadece Amerika Birleşik Devletleri ile sınırlı değil tabii ki.. Aslında, bu küresel olarak büyüyen bir eğilim. Birçok ülke IB programının değerinin farkına varmış ve okullarında uygulamaya koymuş durumda lakin hem CCSS hem de IB standartlarına uyum sağlayarak öğrencileri küreselleşmiş bir dünyada başarıya hazırlayan yüksek kaliteli bir eğitim ancak okulların IB'nin soyut CCSS'in somut ölçümlemeleriyle çok az okulda uygulanabilir durumda.


İkili bu yaklaşım öğrencilere, onlara hem ulusal hem de uluslararası bağlamlarda başarıya hazırlayan çok yönlü bir eğitim sağlamakla kalmıyor, öte yandan giderek daha fazla birbirine bağlanan dünyamızda, öğrencilere küresel bir bakış açısı ve hızla değişen dünyada başarılı olmak için ihtiyaç duydukları becerileri kazandırmayı mümkün kılıyor..


Comentários


Öğrenci isen
Ovygo ile neler başarabilirsin?

Lise Değişim Programları

Lise eğitiminizin bir bölümünü yurt dışında okuyarak erken yaşta uluslararası tecrübe edinebilir, İngilizce dil gelişiminizi tamamlayabilir, yurt dışında üniversite okumak istiyorsanız başvurunuzu güçlendirecek bir akademik tecrübeye sahip olabilirsin. 

Akademik Yaz Okulları

Yaz tatilini sadece gezmek ve eğlenmek için değil öğrenmeye devam etmek adına değerlendirmek isteyen öğrencilerden biri isen, hayalini süsleyen yurt dışı üniversitelerinden birinde akademik içerikli derslere katılabilir, üniversite ortamını birinci elden tecrübe edebilir, üniversitede okuyacağın bölümü tercih etmeden önce o bölümü gerçek anlamda deneyimleyebilirsin.

Yurt Dışında Dil Eğitimi

Biriktirdiğin tecrübeleri kendin için kullanarak hayalini kurduğun üniversitelerin kampüslerinde bir gelecek inşa edebilir, yurt dışında okumak istiyorsan dil gelişimini arttırarak üniversite başvurunu güçlendirmek adına yurt dışında dil eğitimi programlarına dahil olabilirsin. 

ogrenci.jpg
bottom of page